2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Székesfehérvár polgármestere a börgöndi tragédiáról: A veszély győzőtt két bátor pilótával szemben

Cser-Palkovics András megköszönte a tűzoltók, a mentősök, a repülőnap szervezőinek helytállását, mellyel a balesetet kezelték. Vasárnap délután a Vadhajtások is beszámolt tragikus hírről, mely szerint a hagyományos börgöndi repülőnapon egy gép a földbe csapódott, és a pilóta és utasa szörnyethaltak.

– A mai nap Börgöndön – amely minden évben a repülőgépek és az égi lovagok ezrek által szeretett napja – tragédiába fordult. Két pilótát elvesztettünk, a repülőnap négy vendége megsérült – írta a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Ahogy arról lapunk elsőként beszámolt, bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő.

– A rendezvény támogatójaként önkormányzatunknak, egész városunknak és személyesen nekem is nehezen szavakba önthető fájdalom az, ami ma történt. Imáinkban, gondolatainkban a pilóták szeretteivel és a sérültekkel vagyunk. Városunk minden polgára nevében mielőbbi, teljes felépülést kívánok a sérülteknek! – fogalmazott a városvezető.

Mint jelezte, a Székesfehérvár által adható minden segítség a baleset érintettjeinek rendelkezésére áll és fog állni a jövőben is. Egyúttal megköszönte a tűzoltók, a mentősök, a repülőnap szervezőinek helytállását, mellyel a balesetet kezelték.

– A sokk, a félelem, a fájdalom amit ma megtapasztaltunk, még sosem volt a börgöndi repülőnap része. Tudom, sokan most gyermekeiknek próbálják elmondani, megmagyarázni, mi történt és miért láttak ilyen szörnyűséget azon a napon, ami a pilóták és a gépmadarak csodálatáé, az örömé kellett volna, hogy legyen. Értelmet nem adhatunk a balesetnek, azonban lelki kapaszkodót talán találhatunk – szólt Cser-Palkovics András azokhoz, akik a repülőnap nézőjeként testközelből átélték a katasztrófát.

Felhívta a figyelmet, hogy azért csodálják a repülőnapok aviátorait, azért tekintenek az ég felé minden repülőnapon, mert a pilóták bátorsága, gépeik röpte gyakran a lehetséges határait feszegeti, ezzel valami olyat tesznek, ami az embert hőssé emeli. Ez azonban mindig magával hozza a veszélyt és sajnos van, hogy a veszély győz. 

– Ma Börgöndön a veszély győzött két kiváló, elismert pilótával, két nagyon bátor emberrel szemben. Isten nyugosztalja őket! – tette hozzá a polgármester.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató