2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Gyurcsány: Húsz évig kell kormányoznunk, hogy el tudjuk takarítani a mocskot

A DK elnöke a Hvg-nek kijelentette, ők két hét alatt hazahoznák azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország.
 
A legösszetettebb kihívást a Nyugat általános elfáradása jelenti. Százmilliók csalódtak, hogy az, ami korábban sokaké volt, mára keveseké lett, döntéshozatal és jövedelem tekintetében egyaránt. Ezeket az indulatokat lovagolja meg Trumptól Orbán Viktorig a szélsőjobb, ráadásul úgy, hogy valójában tovább szűkíti a kiváltságosok körét – nyilatkozta Gyurcsány Ferenc a Hvg-nek, aki azt is elmondta, hogy van még az ellenzék problémája a maga sok partizánjával. 

A DK elnöke szerint ők két hét alatt hazahoznák azt a 22 milliárd eurót, amire Orbán nem képes, 

mert az, hogy markában tartsa az igazságszolgáltatást, neki fontosabb, mint az ország. A politikus kijelentette, a közepesen fejlett ország csapdájából úgy nem lehet kitörni, hogy akkumulátorgyárak otthonai leszünk, úgy véli, az oktatásba, az egészségügybe, a tudományba kellene befektetni, az Orbán-kormány viszont legatyásítja ezeket a területeket. 

Gyurcsány azt mondta, ha létezik párt Magyarországon, amelynek megoldásai vannak, akkor az ők, az emberek államát teremtik meg a hatalmasok állama helyett. El kell venni a hatalmasoktól a közdöntések privilegizált befolyásolásának lehetőségét, és visszaadni a tömegeknek – közölte. Azt mondják, hogy fizessenek a milliárdosok, hogy nincs rendjén, ha a legszegényebb 20 százalék harmadannyi állami támogatásban részesül, mint a leggazdagabb 20 százalék – idézi a pártelnök szavait a Mandiner.

Pártja sikerét abban méri, hogy annyi szavazójuk van, mint a többi ellenzéki pártnak összesen, árnyékkormányt tudnak működtetni 

azért, mert szóba áll velük a magyar intelligenciának az a része, amelyik árvának érezhette magát az elmúlt években. Magyarországnak ma egyetlen reménye van, és azt úgy hívják: Demokratikus Koalíció – közölte. 

„Mi szeretnénk megérinteni, megerősíteni a progresszív világ lelkét, visszaadni hitét, hogy a hazánkért, az emberekért folytatott küzdelemben mi állunk a jó oldalon. Másképp nem győzhetünk, és nem kormányozhatunk 20 évig – hiszen ezt a mocskot eltakarítani nem egy ciklus lesz. Demokratizálni a demokráciát, újraosztani a vagyont és a jövedelmet. Szembeszállni a hatalmasokkal. Felszabadító lesz visszakapni az államunkat, tapasztalni, hogy a haza vigyáz ránk!” – fogalmazott Gyurcsány.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató