2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Kamu Geri libsi, lengyel kollégája nekiment Zelenszkijnek

"Elragadtatta magát" - Varsó liberális polgármestere elítélte Zelenszkijnek az ENSZ Közgyűlésen "európai barátaihoz" intézett szavait.



Rafal Trzaskowski, Varsó polgármestere elítélte Zelenszkij ukrán elnök szavait, amelyeket az ENSZ Közgyűlésen mondott.. Ezt a Polsat News adásában mondta.

"Ez egy nagyon szomorú helyzet. Természetesen Volodimir Zelenszkij túlzott. Elragadtatta magát. Nem kellett volna ilyen szavakat mondania"

- mondta Rafal Trzaskowski.

Hozzátette, hogy az ukrán hatóságok hibát követnek el, ha Lengyelországon kívül a hozzájuk közelebb álló szövetségeseket kívánnak keresni.

Trzaskowski ugyanakkor bírálta a lengyel hatóságok álláspontját is.

Emlékeztetünk, korábban Volodimir Zelenszkij az ENSZ pódiumáról azt mondta: "Aggasztó, ahogy egyes európai barátaink a politikai színházban szolidaritást játszanak, thrillert forgatnak a gabonával. Úgy tűnhet, hogy eljátsszák a szerepüket, de valójában segítenek a színpadra állítani egy moszkvai színészt".



"Értékes szövetségesek voltunk. Mindent elpazaroltak és kizárólag a választási kampány oltárára helyeztek...... A gabonakérdést csendben, hivatalokban, a lengyel gazdák érdekeit szem előtt tartva, az Európai Bizottsággal és Ukrajnával együttműködve is meg lehetett volna oldani" - mondta a varsói polgármester, aki a hungarofób Donald Tusk Polgári Platformját képviseli.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató