2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Berúgott a zalai vasutas, leállt miatta a Pécs és Szombathely közötti vonatközlekedés

Vádat emeltek egy ötven éves zalaegerszegi forgalmista vasutas ellen, aki tavaly karácsonykor munka közben rúgott be és aludt el. A férfi állapota miatt nem tudta kezelni az állomás biztosítóberendezéseit, ami miatt a Szombathely és Pécs között közlekedő vonatok másfél óráig nem tudtak áthaladni a zalaegerszegi vasútállomáson – írja az MTI.

A férfi még a tavaly karácsonyi műszakjába érkezett egy üveg vodkával, amit a munka felvétele után nem sokkal megbontott, és néhány óra alatt elfogyasztott. Az itallal kiütötte magát és mély álomra szenderült.

Időközben megérkezett a vasútállomás elé egy Szombathelyről Pécsre és egy Pécsről Szombathelyre tartó vonat, de nem tudtak befutni az állomásra, mert nem kaptak ehhez szabad jelzést. Ezt a férfinak kellett volna megadnia, de ő már az igazak álmát aludta.

A két várakozó vonaton ülő vasutasok hosszú időn keresztül próbálták hívni kollégájukat, de nem tudták elérni. Ezért egy ponton a rendőröket hívták ki, akik a forgalmistát az állomás forgalmi irodájában találták meg, erősen ittas, alvó állapotban. A rendőrök felébresztették, intézkedni próbáltak vele szemben, de a férfi intézkedés közben újra elaludt. A vonatok végül másfél óra késéssel tudtak továbbhaladni.

A vasutas beismerte tettét, a büntetlen előéletű férfit közérdekű üzem működésének megzavarásával vádolják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató