2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Krausz Ferenc: A Nobel-díjam egy magyar díj

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus volt a Napi aktuális vendége, aki beszélt az életéről, a kutatásairól és arról, hogy mennyire változtak meg a mindennapjai a díj miatt.

A Nobel-díjam egy magyar díj

– jelentette ki Krausz Ferenc fizikus a Hír Tv Napi aktuális című műsorban.

Azt mondta, hogy nem juthatott volna el külföldi kutatóintézetekbe, ha nem kapja meg Magyarországon azt az útravalót, amit megkapott az általános iskolától egésze az egyetemi oktatásig. Kiemelte azt is, hogy a magyar kormány támogatása is hozzájárult sikeréhez.

„Négy évvel ezelőtt végső soron a kormány támogatásának köszönhetően tudtunk egy nagyszabású projektet megindítani Magyarországon, amely azt az esélyt hordozza magában, hogy a jövő egészségügyét alapjáraton reformálhassuk meg”

– mondta a világhírű fizikus.

A legfrissebb Nobel-díjas magyar arról is beszél, nem számítottak erre a díjra, és pár napnak el kellett telnie, mire kollégáikkal realizálták, hogy mekkora elismerésben részesültek.

Kiemelte, hogy hosszú, akadályokkal teli út vezetett idáig, de mindig volt egy kitűzött célja, ennek is köszönheti, hogy ma már Nobel-díjas fizikusként mutatják be mindenhol.
Fontosnak tartja, hogy a tanári szakma minél nagyobb megbecsülést kapjon Magyarországon is, hiszen őt is remek pedagógusok készítették fel, akiknek rengeteget köszönhet és nélkülük nem ért volna el ekkora szakmai sikereket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató