2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Szanyi kapitány odaszúrt a DK-nak

"Ha a programjukban azt hirdetik, hogy fizessenek a gazdagok, akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik." Így szúrt oda Szanyi Tibor a DK-nak az ATV-ben.

,,Fizessenek a gazdagok és vegyék tudomásul, mi pedig vissza fogjuk venni az ország irányításának lehetőségét, jogát és hétköznapi gyakorlatát" - ezt Gyurcsány Ferenc mondta politikai évadnyitó beszédében. A DK ugyanis a gazdagokat adóztatná meg a legjobban, ha kormányra kerülne. A párt új mottója is az: ,,Fizessenek a gazdagok!"

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pártelnöke ezek után arra szólította fel a DK politikusait, hogyha a gazdagok fizessenek akkor legyenek ők az elsők, akik ezt megteszik.

Ezután fordult heves vitába az ATV műsora. Szanyi Tibor a többi szereplőnek ugyanis azt kezdte bizonygatni, hogy Magyarországon reális elvárás lenne az ezereurós minimálbér.

A beszélgetésben részt vevő három újságíró azzal próbálta meggyőzni az ISZOMM pártelnökét, hogy nem tudna minden vállalkozás 400 ezer forintos minimálbért megfizetni az alkalmazottainak.

"Bárkinek öt perc alatt, tíz perc alatt levezetem kockás füzeten, hogy miért minimálbér az a bizonyos ezer euró amiről mi beszélünk”

- hangoztatta a pártelnök.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató