2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Szijjártó Péter: Magyarország elítéli az Izraelt ért terrortámadást. Frissítés: Orbán Viktor is megszólalt

Szijjátó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán fejezte ki részvétét a ma hajnali izraeli terrortámadás miatt.

Mint írja: Brutális terrortámadás érte ma hajnalban Izraelt. A Gázai övezetből több mint ezer rakétát lőttek ki izraeli területekre, kifejezetten a polgári lakosságot célozva.

A lehető leghatározottabban elítéljük ezt a brutális támadást, elismerjük Izrael önvédelemhez fűződő jogát, s őszinte együttérzésünkről biztosítjuk Izrael kormányát és az izraeli népet az őket ért veszteségek miatt.

Izraeli kollégámat biztosítottam Magyarország támogatásáról és együttérzéséről.

A tel-avivi magyar nagykövetség munkatársai épségben vannak, folyamatosan tartjuk velük a kapcsolatot. Ugyanígy folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot azokkal a magyar állampolgárokkal, akik konzuli védelemre regisztráltak. Arra kérjük az Izraelben tartózkodó magyarokat, hogy bármilyen baj esetén azonnal forduljanak a magyar nagykövetséghez. Eddig segélykérés nem érkezett.

Frissítés

„Határozottan elítéljük az Izrael elleni brutális támadást, és egyértelműen támogatjuk Izrael önvédelemhez való jogát. Szeretném kifejezni együttérzésemet és részvétemet a miniszterelnök úrnak, Benjámín Netanjáhúnak.

Gondolatainkban és imáinkban Izrael népével vagyunk ezekben a sötét órákban”

– írja X-bejegyzésében Orbán Viktor.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató