2024. május 14. - Bonifác
EUR : 387.34
USD : 359.18
Időjárás ikon22°11°

Lindsey Graham szenátor: Az USA-nak és Izraelnek le kellene bombáznia Iránt

A republikánus szenátor közös katonai műveletet szorgalmaz Irán ellen, szerinte az USA megnyerné a háborút.

Az Egyesült Államoknak és Izraelnek le kellene bombáznia Iránt

- mondta Lindsey Graham szenátor szerdán. 

A CNN-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy szeretné-e, ha az Egyesült Államok és Izrael "bombázná Iránt még akkor is, ha nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy közük van" a palesztin Hamász csoport Izrael elleni támadásához, a republikánus szenátor így válaszolt: "Igen".

Graham közös katonai műveletet sürgetett Irán infrastruktúrája ellen, és azt mondta, hogy Iránnak meg kell fizetnie az árát, ha bármelyik, a Hamász által ejtett túszt megölik.

"Ha eszkalálódik ez a háború Izrael ellen, akkor Iránt hibáztatom, és most itt az ideje, hogy figyelmeztessük őket. Súlyos árat fognak fizetni. Úgy gondolom, hogy mindezeket megtehetjük. Úgy gondolom, ha háború lenne Iránnal, mi győznénk" - tette hozzá.

A szenátor a közelmúltbeli izraeli eseményeket Iránra fogta.

"Ha nem látják az összefüggést Irán és a Hamász és a Hezbollah terrorista tevékenysége között, akkor nagyon sok mindenről lemaradnak" - tette hozzá.

A Hamász szombaton kora délután indította el az Al-Aksza áradat hadműveletet, rakétatüzet lőtt ki, és szárazföldön, levegőben és tengeren is beszivárgott Izraelbe.

Közölték, hogy a meglepetésszerű támadás válasz volt a megszállt Kelet-Jeruzsálemben lévő Al-Aksza mecset megrohamozására és a palesztinok elleni megnövekedett telepes erőszakra.

Megtorlásként az izraeli hadsereg elindította a Hamász ellen a Vaskardok hadműveletet.

Az izraeli-palesztin konfliktus kezdete óta közel 1200 palesztin és 1300 izraeli halt meg.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató