2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Dániel Péter: Kojla, az ukrán barátom elesett a háborúban, ömlöttek a könnyeim, bárcsak én kaptam volna a golyót!

A hungarofób kamuügyvéd ismét jelentkezett.

Dániel Péter gyászol, egy ukrán barátját siratja. A bejegyzését Facebookon lehet olvasni:

Kolja barátom is elment...

Kolja nagyjából velem egy időben érkezett közös hazánkba, Izraelbe. Ő Ukrajnából alijázott, jóval fiatalabb volt nálam, de már a bet-ulpán, azaz a középfokú nyelvi kurzus elején összebarátkoztunk. Az ivrit nyelv és a cionista, vagány gondolkodás összekötött minket. Kolja minden vágya az volt, hogy katona legyen az Izraeli Véderőnél és ez végül sikerült is neki. Félelmetes fizikuma, bátorsága és kemény jelleme miatt harcoló alakulathoz került. Élete legbüszkébb napja volt... megittunk rá egy üveg vodkát. Azután másnap meghívtam egy finom reggelire, aminek a jó részét Ő falta be. Kolja igazán tudott enni, inni és felszabadultan nevetni. Engem Dan-nak, néha pedig viccesen csak "öregembernek" vagy "öregnek" hívott, mivel a korom miatt már akkor, 2014-ben sem vettek volna fel a katonaság egyik harcoló egységébe sem.

Kolja barátom egy hete az elsők között esett el Sderot mellett... amikor a családjától megkaptam a hírt, levegőt is alig kaptam a fájdalomtól...azután sokáig ömlöttek a könnyeim.

Nem igazság, hogy az "öregember" túlélte a fiatal, bátor, hős izraeli katonát! Ha tehettem volna, bevállaltam volna azt a golyót helyetted Kolja barátom... De nem tehettem, ezért fiatal feleséged, családod keservesen gyászol most és a kisfiad apa nélkül nő majd fel.... Hiányozni fogsz Testvérem és barátom! Felrakok egy fotót az egyik közös reggelinkről... de persze Te nem szerepelsz a képen.... tudom, hogy mi volt a véleményed a lökött Facebook-őrületről. Igazad is van. Te éltél teljes és igazi életet és Te haltál méltó, hősi halált. Te győztél és része lettél Izrael legendáinak! Megtartottam a sivát, azaz a gyászhetet az emlékedre.... nyugodj békében barátom! Baruch dayan ha'emet! Izrael élni fog... nem haltál meg hiába.

Daszvidanya Kolja! Köszönjük! Szpasziba! Toda raba! Gyászoló barátod: Dániel Péter, azaz az "öreg" Dan, aki soha nem felejt el Téged!

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató