2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Lejárt a befizetések határideje, de nem kapcsolták le az áramot és a gázt Iványiéknál

A szolidaritási akcióknak is köszönhető Iványi Gábor szerint, hogy az MVM a lejárt határidők ellenére sem szüntette meg az áram- és gázszolgáltatási szerződést – írja az MTI, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője által küldött sajtóközlemény alapján.

Iványi ebben azt írta, hogy eddig a budaörsi, a szegedi, az orosházi, a fővárosi, valamint a III., a VII., a VIII. és a XVIII. kerületi önkormányzat biztosította az intézményeket egyszeri vagy folyamatos támogatási szándékáról,

továbbá az elmúlt bő egy hónapban adományokból több mint 180 millió forint támogatás folyt be, ebből az elmaradt bérek egy részét fedezték.

Arról volt szó, hogy a DM is támogatja majd Iványiékat, ám ők elálltak ettől, a „kialakult helyzetre” hivatkozva. Az nem derült ki, hogy ez alatt mit értenek. 

Iványi egyúttal a sajtóközleményben bejelentette azt is, hogy „a státuszunk jogellenes megvonása következtében előállt krízishelyzetben” elkerülhetetlen az erőforrások átcsoportosítása, amely „szükségszerűen azt is eredményezi, hogy néhány intézmény más fenntartóhoz kerül át az egyházunktól”.

Például a beregi többcélú intézmény vezetői, tantestületei és szülői munkaközösségei szorgalmazták a fenntartóváltást, valamint a felsődobszai és nagykinizsi óvodák esetében Iványi Gáborék szerint jobb lesz, ha az óvodát és a közétkeztetést biztosító konyhát a továbbiakban az önkormányzat működteti, erről egyeztetnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató