2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

The Wall Street Journal: „Putyin nem adott parancsot Navalnij megölésére”

„Putyin nem adott közvetlen parancsot Alekszej Navalnij februári halálára” - írja a Wall Street Journal amerikai hírszerzésre hivatkozva. 



„Az amerikai hírszerző ügynökségek megállapították, hogy Putyin valószínűleg nem adott parancsot Navalnij megölésére, mondták az ügyet ismerő emberek” - áll a cikkben.

Ez a következtetés széles körben elterjedt az amerikai hírszerző közösségben, és több ügynökség - a CIA, a Nemzeti Hírszerzés Igazgatójának Hivatala és a külügyminisztérium hírszerzési részlege - is osztja.

Az újságírók emlékeztetnek arra, hogy a halálesetek az orosz gazdaságot célzó szankciók újabb hullámát váltották ki, és kisiklottak az Oroszország és a Nyugat közötti fogolycsere-tárgyalások.

De „Vlagyimir Putyin orosz elnök talán nem tervezte, hogy pontosan akkor történjen, amikor történt” - jegyzi meg a kiadvány.

Mint ismert, február 16-án a Jamalo-Nyenyec Autonóm Körzet Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálatának osztálya jelentette Navalnij halálát a telepen. 

Az orosz ellenzéki haláláról szóló orvosi jelentésben, amelyet az édesanyjának mutattak meg, az állt, hogy a halál oka természetes volt. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató