2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Lemigránsozták és hamászos robbantósnak nevezték a csornai szurkolók az ellenfél egyik focistáját

Remili Mohamedet annyira megviselték a történtek, hogy a történtek után az is megfordult a fejében, hogy abbahagyja a focizást.

A szurkolók rasszista bekiabálásai miatt lecseréltette magát az egyik játékos a Csorna-Kelen SC NB III-as mérkőzésen, írja a Csakfoci.hu. A hazai csapat szurkolói lemigránsozták és hamászos robbantósnak nevezték a 38 éves, Algériában született magyar futballistát, akinek édesapja algériai, édesanyja pedig magyar.

A Vasas és az Újpest korábban NB1-ben is megfordult játékosát annyira megviselte a mocskolódás, hogy inkább cserét kért.

„Annyira bántott és annyira magam alatt voltam a történtek után, hogy azt mondtam, nem húzok többet focicipőt és nem nézek futballmérkőzést” – mondta a kétgyerekes apuka a portálnak. Remili Mohamed szerint pályafutása során hozzászokott már a szurkolói megnyilvánulásokhoz, „de van egy határ, amit nem lehet átlépni”.

A Kelen SC rövid közleményt is kiadott a történtekről:

„Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez a csornaiak részéről hiányzott. 2023-ban a rasszizmus bizonyos helyeken sajnos továbbra is létező jelenség, reméljük a hazaiak vezetősége foglalkozik a történtekkel és nem fogadja el az ehhez hasonló viselkedést a jövőben...”

A mérkőzést végül 2:1-re a vendégcsapat nyerte meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató