2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Egyre több a horogkereszt Strasbourgban

Antiszemita jellegű feliratokat festettek több oktatási intézmény falára Strasbourgban – közölték pénteken rendőrségi források.

Horogkereszteket és egy Dávid-csillagot találtak egy általános iskola falán, míg egy közeli középiskola falára egy horogkeresztet festettek, egy másik gimnázium falán pedig a “Free Palestine” (Szabad Palesztina) felirat jelent meg – erősítette meg a Les Dernieres Nouvelles d’Alsace regionális napilap értesülését a rendőrség. Ezeknek a feliratoknak a megjelenését több helyi politikus is elítélte.

Antiszemita feliratokat fedeztek fel ma reggel Strasbourgban. A leghatározottabban elítélem ezeket az aljas tetteket és szavakat, amelyek – itt hívom fel a figyelmet – bűncselekménynek minősülnek

-írta Jeanne Barseghian, Strasbourg zöld párti polgármestere az X-en. Élisabeth Borne miniszterelnök kedden a nemzetgyűlésben azt közölte, hogy október 7. óta több mint 850 antiszemita incidens történt az országban, és több mint 430 embert előállítottak azokkal kapcsolatban, 230 eljárás indult. Tavaly egész évben 436 antiszemita cselekményt regisztráltak a hatóságok.

A kormány nevében a lehető leghatározottabban elítélem ezeket az aljas tetteket

-mondta a kormányfő. Úgy fogalmazott, hogy “valakit azért támadni, mert zsidó (…), az a köztársaság lényegének megtámadását jelenti”.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató