2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Balhé készülődik a bolgár-magyar meccsen

Mint azt megírtuk, hétfőn jelentették be, hogy Szófia helyett Plovdivban és nézők nélkül rendezik meg a magyar labdarúgó-válogatott bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőjét jövő csütörtökön.

Bulgáriában forrnak az indulatok amiatt, hogy zárt kapussá tették a bolgár-magyar mérkőzést. A Trud.bg nevű oldal azt írta, példátlan, hogy az UEFA egy pletykára alapozva hozott meg egy döntést, kizárva és komoly károkat okozva a szurkolóknak. "Komolyan elhiszi bárki is, hogy nem a bolgár szövetség vezetői könyörögtek térden állva, hogy megszülessen egy ilyen döntés? Bobby, Dancso, Emo, annyira átlátszóak vagytok" - írják a cikkben, hozzátéve, a foci a szurkolókért van, márpedig a bolgár szövetség azt szeretné, ha maradna még bárki is, aki támogatja a csapatot. "Az, hogy homokba dugjátok a fejeteket, a gyengeség jele. Egykor hősök voltatok a pályán, most meg..." - zárul a cikk.

A külföldi portál megjegyezte azt is, hogy a bolgár drukkerek valóban tiltakozni készültek a meccsen, részben a válogatott gyenge teljesítménye miatt, részben pedig a Bolgár Labdarúgó-szövetség vezetése ellen.

Megemlítették azt is, hogy a tiltakozó szurkolók, ha a távolból is, de számíthatnak a legnagyobb magyar szervezett drukkercsoport, a Carpathian Brigade támogatására.

A magyar szurkolói csoport közösségi oldalán a döntéssel kapcsolatban kitett poszt alatt számos angol nyelvű komment van, amiben a magyar drukkerek támogatásukról biztosítják bolgár szurolótársaikat, akik sok sikert kívánnak a magyar csapatnak, sőt többen már gratulálnak is az Eb-részvételhez.

A bolgár komment viszont okot adhat a délszláv ország szövetségben némi aggodalomra, amelyik így szól a magyar drukkerekhez: "Gyertek Plovdivba, nagyon érdekes este lesz!"

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató