2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

500 milliónál is többet sikkaszthatott az Audi-szakszervezet egyik vezetője

Indítványozta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség, hogy tartóztassák le az Audi-szakszervezet két elnökségi tagját, akiket csütörtök reggel bilincsben vittek el egy rendezvényről.

A két elnök ellen most különösen jelentős értékre, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

Az ügyészség közleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy az egyik elnökségi tag 2019-ben létrehozott egy kft.-t, amelynek egyszemélyi tulajdonosa és ügyvezetője lett egyben.

A gazdasági társaság a létrehozása utáni két év alatt 536 892 500 forint értékben állított ki fiktív számlákat az érdekképviseleti szerv felé, melyek mögött valós tevékenység nem húzódott. A számlákat pedig saját maga fizette ki a cég felé.

A gyanúsított cégének más számlázási, üzleti kapcsolata nem volt, így az ügyészség szerint megalapozott a gyanúja annak, hogy ezt azért hozta létre, hogy a szakszervezet vagyonát eltulajdonítsa. Az éves beszámolókban is ellentmondó állítások voltak, ráadásul azokat könyvvizsgáló sem látta.

A gyanúsított közben vett tíz ingatlant, amiket végül a testvérének ajándékozott. Kilenc ingatlant ennek ellenére zár alá vettek.

A másik elnökségi tag 60 397 338 forintot vett fel készpénzben az érdekképviseleti szerv bankszámlájáról, annak egy részét rá is tette a saját bankszámlájára, a maradékot online szerencsejátékra költötte.

Az ügyészség szerint mindkettejüknél fennáll a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért akarják őket letartóztatni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató