2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Macron bejelentette: nem vesz részt a vasárnapi antiszemitizmus elleni felvonuláson

A francia elnök „tisztelettel köszönti” azokat, akik vasárnap felvonulnak az antiszemitizmus ellen. A párizsi eseményen azonban nem vesz részt, de több minisztere ott lesz - írja a Le Parisien.

Franciaországban véget értek a találgatások, hogy az elnök részt vesz-e az antiszemitizmus elleni nagy meneten vasárnap Párizsban.

Emmanuel Macron megszólalt a témában.

Macron "tisztelettel köszönti" azokat, akik vasárnap felvonulnak az antiszemitizmus ellen - jelezte péntek este az Elysée, utalva arra, hogy az államfő személyesen nem vesz részt az eseményen. 

"A köztársasági elnök az első naptól kezdve könyörtelenül küzd az antiszemitizmus minden formája ellen. Az a tény, hogy Franciaország-szerte gyűléseket tartanak e küzdelem támogatására, reményre ad okot" - írja az Élysée. Ezért az elnök tisztelettel üdvözli mindazokat, akik vasárnap a Köztársaságért, az antiszemitizmus ellen és a túszok szabadon bocsátásáért fognak tüntetni.

Pénteken a párizsi rendőrségi prefektúra bejelentette a menet útvonalát. A menet délután 3 órakor indul az Esplanade des Invalides (7. kerület) elől, és a Place Edmond Rostand (6. kerület) felé tart. Gérald Darmanin belügyminiszter pénteken nagyszabású biztonsági intézkedéseket jelentett be, és jelezte, hogy ő is részt vesz a felvonuláson.

"Több mint 3000 rendőr és csendőr, köztük a CRS, a BRI és a hírszerzés tisztjei lesznek jelen, hogy felügyeljék a felvonulást. Franciaország-szerte számos gyűlést is terveznek - írja a lap.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató