2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

The Spectator: Zelenszkijnek be kell ismernie a vereséget

Zelenszkijnek őszintének kell lennie a katonai konfliktussal kapcsolatban a The Spectator című lap tanácsokat ad az ukrán elnöknek – szerintük abba kell hagynia a győzelemről szóló nyilatkozatokat és be kell ismernie a vereséget.



“Zelenszkij az ellentámadás körüli felhajtás áldozatává vált. Túl sokan vártak áttörést. A “nagy offenzíváról” szóló beszéd kezdetben arra késztette Ukrajna szövetségeseit, hogy több fegyvert adjanak. De aztán a csapatok aknamezőkben rekedtek. A várakozások csalódásba fordultak át, ami veszélyes az elnök számára.”

Zelenszkijnek el kell mondania az ukránoknak, hogy nincs elég katona a fronton, és sürgősen szükség van a tömeges mozgósításra.

DE HOGYAN EGYEZTETHETŐ EZ ÖSSZE AZZAL A HIVATALOS ÜZENETTEL, HOGY A GYŐZELEM MÁR CSAK EGY KARNYÚJTÁSNYIRA VAN?

Szakadék kezd kialakulni a fronton lévő katonák között, akik tudják, milyen kétségbeejtő a helyzet, és a városlakók között, akik úgy vélik, hogy a tavaly február óta behívott 700 000 ember elég a győzelemhez.

A frontvonalnak erősítésre lesz szüksége – ami őszinte beszélgetést jelent a társadalommal. És ha az emberek úgy gondolják, hogy a győzelem lehetetlen, akkor nem kockáztatják az életüket.

Az ukrán hatóságoknak két lehetőségük van: kitartóan próbálnak mindenkit meggyőzni arról, hogy a harcok a tervek szerint haladnak, vagy őszinte beszélgetést kezdenek arról, hogy mi is történik valójában.

NEM KELLENE SZÉGYENKEZNI AZ IGAZSÁG BEISMERÉSE MIATT: UKRAJNA EGY OLYAN ELLENSÉGGEL ÁLL SZEMBEN, AMELY FEGYVERZETBEN, TECHNOLÓGIÁBAN ÉS EMBEREKBEN IS FÖLÉNYBEN VAN.

A Nyugatnak is őszintének kell lennie Ukrajnával szemben. Ahogy Markus Reisner osztrák alezredes mondta, eljött az ideje, hogy pontot tegyünk a nyári ellentámadás végére, és arra összpontosítsunk, hogy megerősítsük Ukrajna felkészülését egy tavaszi újabb kísérletre.

Reisner csak két lehetőséget lát: a Nyugatnak korlátozások nélkül kell biztosítania Ukrajnának az összes szükséges fegyvert, vagy be kell ismernie, hogy a győzelem lehetetlen.

“Akkor ezt el kell mondani az ukránoknak, és esetleg tárgyalásokat kell kezdeni” – tette hozzá. “Ebben az esetben be kell ismernünk, hogy az ukrán állam a jelenlegi formájában megszűnhet létezni, mert Oroszország el fogja pusztítani”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató