2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Fogorvosi papír nélkül húzta ki egy nő hét fogát

Fogászati panaszok miatt fordult 2021 júliusában egy külföldön élő, épp Magyarországon tartózkodó nő egy fogtechnikai műhelyhez segítségért, ahol az ott technikusként dolgozó, fogorvosi gyakorlatot színlelő nő megvizsgálta őt és közölte, hogy több fogát ki kell húzni.

A nő a beavatkozást másnapra el is vállalta egy Hajdú-Bihar vármegyei rendelőben, írja közeményében az esetről az ügyészség.hu.

Az asszony másnap reggel megjelent ott, ahol addigra már jelen volt a nő, és egy nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi. Utóbbi fogorvosi gyakorlatot színlelve megvizsgálta az asszonyt, aki belegyezett, hogy kihúzzák a fogait. Az érzéstelenítő injekciók beadása után a férfi kihúzta a nő hét fogát, amiért az asszony közel 60 000 forintot fizetett.

Ezután a nő fia 2021 augusztusában fogfájásra panaszkodott, így amikor édesanyja a fogpótlás próbájára visszament a rendelőbe, a fia is vele tartott. A nő jártasságot színlelve megnézte a fiatal sértett fogait, és további vizsgálat nélkül közölte, hogy négy fogát nem lehet megmenteni, azokat ki kell húzni.

A nő és fia 2021. augusztus 24-én reggel aztán megjelent a rendelőben, ahol a férfi beadta az érzéstelenítő injekciókat, majd megkezdte a fogak eltávolítását. A második fog azonban beletört a beteg állkapcsába, ezért félbeszakították a beavatkozást. A férfi később nagy fájdalmai miatt szakorvoshoz, illetve szájsebészeti klinikára ment, ahol megfelelően ellátták. A két elkövető a sértetteken fogorvosi képesítés nélkül végezett beavatkozást.

A Debreceni Járási Ügyészség a nyugdíjas férfit és a technikus nőt két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolja.

A vádiratban indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától.

(ugyeszseg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató