2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Baranyi: ledobták az atombombát, az ellenzéki szarkeverést kihasználja a Fidesz

A Mi Hazánk által kedden beadott módosító javaslatról, amivel Budapesten alig fél évvel a választás előtt visszatérne a listás választási rendszer, a szélsőliberális Baranyi Krisztina azt mondta, hogy erről nem tud és nem is akar valós véleményt mondani. Ennek szerinte itt nincs helye, mivel arról van szó, hogy a Fidesz a saját érdekében öt hónappal a választás előtt teljesen át akarja írni a játékszabályokat.

„Ez egy atombomba, amit ledobtak. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez az egész amiatt van, hogy az ellenzéki szarkeverést kihasználja a Fidesz”

– mondta.

A Jobbik friss főpolgármester-jelöltjéről, Brenner Kolomanról is beszélt Ferencváros szivárványos polgármestere.

Baranyi Krisztina azt mondta, hogy a Brennerhez hasonló jelöltek Karácsony Gergelytől „morzsákat elvihetnek”, de lényegében nem fogja befolyásolni az eredményét. Hozzátette: ha ők – azaz az ellenzéki pártok – nem rontják Karácsony Gergely esélyeit, akkor győzni fog Budapesten.

Baranyi a „ferencvárosi siker” részleteiről beszélt, felidézte, hogy a 2019-es önkormányzati választást sikeresnek tartja, mivel sikerült leváltaniuk a kilenc éve regnáló fideszes vezetést. Baranyi szerint a 2019-es siker után az emberek 2022-ben is várták a hasonló eredményt, de az „egyik legcsúfosabb kudarcot” vallotta az ellenzék.

A ferencvárosi polgármester szerint azt, hogy valaki hogyan politizál, a saját attitűdje határozza meg: „Ha hozzám jön az Amnesty, hogy festhet-e egy szivárványos padot, akkor nem gondolkozom azon két napig, hogy megfesthetik-e” – mondta. Szerinte nem csak szimbolikus politizálással foglalkoznak, de ilyen kérdés elől sem szabad elugrani.

Baranyi szerint viszont az ügy tartalmát épp az mutatta, hogy egy hosszú ideig tartó vita volt róla: Barcelonában, Berlin és más világvárosokban zebrák, falak és hatalmas zászlók vannak szivárványosra festve, és senkit nem érdekel, ezzel szemben Budapesten hetekig tartó vita volt, ami önmagában megmutatja a problémát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató