2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Visszavonta a debreceni CATL-beruházás katasztrófavédelmi engedélyét a Kúria

A Debreceni Törvényszék ítéletét megváltoztatta, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági engedélyét pedig megsemmisítette ma a Kúria.

Jelen pillanatban a debreceni CATL-beruházásnak nincsen katasztrófavédelmi engedélye.

A Debreceni Törvényszék ítéletét ugyanis megváltoztatta, a vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági engedélyét pedig megsemmisítette ma a Kúria

– nyilatkozta Schiffer András ügyvéd.

A korábbi országgyűlési képviselő a Facebook oldalán arról írt, hogy az általa képviselt Horváth Nándor László debreceni polgár felülvizsgálati kérelmének adott helyt a Kúria, és a hatóságot új eljárásra utasította, mivel a hatósági eljárás „a biztonsági jelentés kiegészítése tekintetében megsértette a nyilvánosságra -kifüggesztés, közmeghallgatás- vonatkozó szabályokat”.

A Kúria az ítélete szerint a biztonsági jelentés vonatkozásában betartotta a beruházó a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat, a biztonsági jelentés egy időközben született kiegészítése vonatkozásában viszont nem. Ráadásul az egyik pontja olyan veszélyes anyagokra vonatkozik, ami nyilvánvalóan érinti a lakosságot, így a felperes állampolgárt is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató