2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Hegyi Iván: Én nem állok fel a Nélküledre, ha a válogatott nyer, azt nem Orbán nyeri

A kommunista Népszabadság egykori "sportszakértője" is megszólalt.

Hegyi Ivánt az elvtársa, a Népszavás Németh Péter kérdezte. A hungarofób firkászok megbeszélték, hogy a Nélküled nem Himnusz és a futballhoz semmi köze Orbánnak.

Egy olasz ember szájából nem hangzik jól, ha oktatja a magyarokat magyarságból ezen, nincs mit vitatkozni – mondta röviden a KlikkTV Mélyvíz című műsorában a komcsi Hegyi Iván sportújságíró arról, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a bolgárok elleni mérkőzést követően egy interjúban kijelentette, sok magyar van, akik nála jóval kevésbé szereti a válogatottat és jó lenne, ha ők szégyenkeznének.

Hegyi Iván elmondta, „távol tartottam magam a politikától, de a futball maga lett a politika, hiszen stratégiai ágazattá avatták hivatalosan, de a foci mégiscsak egy játék.”



Azt nem tudom elképzelni, hogy egy válogatott meccsen valaki a magyarok ellen szurkol – tette hozzá, és emlékeztetett, ha a válogatott nyer, ha Szoboszlai kötényt ad, azt nem Orbán nyeri és nem Orbán adja.

Az Orbán Viktornak nincs köze Szoboszlaihoz, nem ő adja a kötényeket

- jelentette ki a magyargyűlölő. Hozzátette:

Szijjártó csinálta a lövőcselt? Mert épült néhány stadion, meg megemelkedett néhány ezerrel a nézőszám, annak semmi köze a kettőnek egymáshoz...

Németh Péter arról panaszkodott, hogy az egyik meccsen ott volt az unokájával és felcsendült a Nélküled. A Népszavás szerint Orbán nacionalizmusa az, hogy 60000 ember énekli felállva a "himnuszként elismert" dalt. Erre Hegyi megállapította, hogy ez nacionalizmus, de "nem erőszakos".

Én nem ismerem el himnuszként ezt a dalt! Én a Nélküleden nem sírom el magam!

- mondta Hegyi.

Amúgy ez a veszedelem nem látszik erőszakosnak. Ha csak a piros, fehér, zöldről van szó, meg a Nélküledről van szó nem erőszakos, de mindenesetre hozadéka a rezsimnek

- tette hozzá,

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató