2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Nyirati Klára: Nem én léptem ki a Momentumból, hanem a pártom lépett ki belőlem

Nem bántam meg, azt gondolom, hogy törvényszerű volt ez a lépés.

Nyirati azután hagyta el a pártot, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Donáth Anna, a párt arcának taktikáját kritizálja a Demokratikus Koalícióval szemben. A Momentum a felvétel után fegyelmi eljárást indított, de Nyirati ezt nem várta meg.

Engem egy négypárti összefogás emelt a polgármesteri székbe 2019-ben, az összefogáshoz kell hűnek maradnom

– mondta Nyirati Klára. 

Szerinte jó döntést hozott, mert így tudja azon elvek alapján vezetni a várost, amelyek alapján eddig is. Arról beszélt, nem a Momentumot hagyta ott, hanem azt az irányvonalat, ami az utóbbi hetekben kibontakozott.

Nyilvánvalóan sokkoló volt nekik a kilépésem, de pontosan értik, hogy miről beszélek. A Momentum tagjaként nem szabad szem elől téveszteni a párt irányelveit, városvezetőként azonban nekem a teljes összefogást kell képviselnem. Ezt a tudathasadásos állapotot nem lehetett hosszabb távon sérülések nélkül fenntartani. Amikor ennyire egymásnak ellentmondó érdekek határozzák meg a hétköznapokat, akkor választani kell. Ettől még megmaradnak a barátságok, továbbra is nagyon jó kapcsolatban vagyok a helyi momentumosokkal.

Hiszek a fiatalokban, a fiatalok megújító szándékában, és teljesen egyetértek azzal, hogy meg kell haladni azt a politikát, közbeszédet és gyűlölködést, ami az országot ma jellemzi

– mondta.

Szerinte nincs válságban a Momentum attól, hogy kilépett. Mivel ő volt az egyetlen vidéki polgármester, mások nincsenek abban a tudathasadásos állapotban, mint ő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató