2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Tucker Carlson: Magyarország egy élhető demokrácia

Az amerikai jobboldali tévés személyiség ezúttal olyan helynek nevezte hazánkat, mint „amilyen Amerika volt 1988 körül.”

Tucker Carlson a Real America's Voice amerikai jobboldali kábeltelevízió War Room nevű műsorának a vendége volt, az adásban pedig Magyarországról is szó esett.

A tévés személyiség védelmébe vette hazánkat a sztereotípiákkal szemben, és elmondta: „Magyarország egyáltalán nem egy radikális hely, az nem egy jobboldali bioszféra, inkább egy olyan hely, mint amilyen Amerika volt 1988 körül” 
– utalva az amerikai konzervativizmus fénykorára, hiszen az az év a Ronald Reagan-elnökség második ciklusának vége volt.

„Teljes mértékben beazonosítható világ, mérsékelt, az ellenzék hangja nem csak szabadon hallható, de hangos is. Ez egy olyan demokrácia, amelyben az ember élni szeretne, ugyanolyan szabad a sajtó, mint nálunk”

– magyarázta Carlson.

„Tehát az a kép, miszerint ez valamiféle jobboldali boszorkánykonyha lenne, egyszerűen egy őrültség. Mindenkinek javaslom, hogy menjen oda. Nagyon szép ország, remek emberekkel és kiváló ételekkel”

– folytatta.

„Ha valaki kívülről azt állítja, hogy Magyarország egy radikális hely..., nos, ha Anne Applebaum azt mondja, hogy ez egy náci hely, akkor erre azt mondom, hogy éppen Anne Applebaum egy totalitárius gondolkodó” – utalt a politikai kommentátor az amerikai liberális történészre, aki az elmúlt években többször nevezte a magyar berendezkedést egy autoriter rendszernek. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató