2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Bombaálló bunkert építtet Mark Zuckerberg Hawaii-on

Hawaii egyik szigetén, a becslések szerint 35 milliárd forintot szánhat a projektre.

A világ leggazdagabbjainak is megvannak az aggodalmaik az emberiség jövőjével kapcsolatban, amely időnként sikertelenül titkolni próbált, luxus menedékhelyek építtetésében nyilvánul meg. Most Mark Zuckerberg is lebukott, a Meta első embere a becslések szerint 100 millió dollárból, azaz bő 35 milliárd forintból építtet magának jelenleg egy luxuskategóriás komplexumot, ahova vissza tud vonulni a szívéhez legközelebb állókkal, ha eljönne a végítélet napja.

A komplexumot katonai objektumok építésére jellemző titkolózás mellett próbálta megvalósítani, minden kivitelezőnek és alvállalkozónak titoktartási szerződést kellett aláírnia. Ettől függetlenül persze kitudódott a projekt, részben mivel rengeteg terv és egyéb dokumentáció szükségszerűen nyilvános információ, kikérhető többek közt a földhivataltól.

Az adatok alapján Zuckerberg ítéletnapi birtoka 5,7 km2 területű, egy erdős területbe ékelődve található a Hawaii-hoz tartozó Kauai szigeten. Tucatnál is több épület lesz rajta, közülük 11 lombkoronaház, amelyeket kötélhidak kötnek majd össze, ezek 30 szobát és ugyanennyi fürdőszobát kínálnak majd.

A LEGÉRDEKESEBB OBJEKTUMNAK ETTŐL FÜGGETLENÜL A 465 M2-ES BETONBUNKER TŰNIK, MENEKÜLÉSRE HASZNÁLHATÓ NYÍLÁSSAL ÉS GIGANTIKUS ÉDESVIZES TARTÁLLYAL KIEGÉSZÍTVE.

Mark Zuckerberg épületegyüttese saját áramfejlesztővel is rendelkezik majd, a jelek szerint nagy mértékben önellátónak tervezték, ami magától értetődő egy efféle menedékhely esetén.

(Origo)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató