2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Bolgár Gyuri: "Csak nehogy egyszer vele együtt mi is kint találjuk magunkat"

A Klubrádió vén kommunistája Orbán Viktort kritizálja.

Bolgár a Népszavában írt:

„Azt állította Orbán Viktor (a Kossuth rádiónak az Európai Tanácsnak arról a határozatáról, amellyel jóváhagyta Ukrajna uniós csatlakozási tárgyalásainak megindítását), hogy »én nem akarok részt venni, Magyarország nem akar részt venni ebben a rossz döntésben, csináljátok egyedül, és ezért inkább elhagytam a termet«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem a 26 tagország csinálta egyedül, amit csinált, hanem a 27-ik. Ő, azaz khm, Magyarország. Legalábbis a matematika (és Magyarország) mai állása szerint.

Azt állította továbbá a miniszterelnök (még a csúcs előtt), hogy az Európai Tanács nincs abban a helyzetben, hogy döntsön az ukrán csatlakozási tárgyalások megkezdéséről.

Ezzel szemben a tény az, hogy de, az Európai Tanács abban a helyzetben volt, hogy döntsön, ellenben Orbán nem volt abban a helyzetben, hogy a döntést megakadályozza. Kínos.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »ebből nem fogunk elmozdulni, akármi is az ajánlat«.

Ezzel szemben a tény az, hogy elmozdult, sőt fölállt a helyéről és kiment a tanácskozásról. Hogy emelt fővel-e, vagy leszegett fejjel, hogy dacosan vonult-e ki vagy szégyenszemre kikullogott, tulajdonképpen mindegy. Egyszer csak kint találta magát. Csak nehogy egyszer vele együtt mi is kint találjuk magunkat.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató