2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Giorgia Meloni szerint az iszlámnak nincs helye Európában

Giorgia Meloni olasz kormányfő: "Európában egy nagy iszlamizálódási folyamat zajlik, amely távol áll civilizációnk értékeitől!".

Meloni az iszlám kultúráról azt mondta, hogy nincs helye Európában. "Úgy vélem, hogy az iszlám kultúra és a mi civilizációnk értékei és jogai között összeegyeztethetőségi probléma van" - közölte.

A miniszterelnök hozzátette:

"Az olaszországi iszlám kulturális központokat Szaúd-Arábia finanszírozza, ahol a saría van érvényben. Európában nagyon iszlamizálódási folyamat zajlik, amely távol áll civilizációnk értékeitől!"

A megjegyzések azután hangzottak el, hogy az olasz miniszterelnök Rómában vendégül látta a pártja - az Olasz Testvérek - által szervezett politikai fesztivált, amelyen részt vett Rishi Sunak brit miniszterelnök is. Beszédében Rishi Sunak azt mondta, hogy a menekültügyi rendszer globális reformjait fogja szorgalmazni, miközben arra figyelmeztetett, hogy a "menekültek" (értsd migránsok) növekvő számának fenyegetése "eláraszthatja" Európa egyes részeit.

Figyelmeztetett, hogy egyes "ellenségek" szándékosan "a mi partjainkra terelik az embereket, hogy megpróbálják destabilizálni társadalmainkat".

"Ha nem kezeljük ezt a problémát, a számuk csak növekedni fog. Ez túlterheli országainkat és kapacitásainkat, hogy segítsünk azoknak, akiknek valójában a legnagyobb szükségük van a segítségünkre" - mondta Rishi Sunak, majd hozzátette: "Ha ez megköveteli, hogy korszerűsítsük törvényeinket, és nemzetközi beszélgetést vezessünk a menekültügyet érintő, háború utáni keretek módosításáról, akkor ezt meg kell tennünk".

Az éves találkozón Elon Musk is részt vett.

"A bevándorlás nem elég a népességfogyás ellen" - mondta, majd kifejtette: "A kultúráknak értéke van, nem akarjuk, hogy Olaszország mint kultúra eltűnjön, meg akarjuk őrizni ezeknek az országoknak az ésszerű kulturális identitását, különben nem lesznek azok az országok" - tette hozzá Musk.

Olaszország születési rátája történelmi mélypontra süllyedt tavaly.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató