2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Ukrán támadás érte Donyecket az év utolsó óráiban - 4 ember meghalt

Gyenyisz Pusilin, a Donyecki Népköztársaság vezetője szerint az Ukrán Fegyveres Erők Donyeck központját támadták 2023 utolsó óráiban, melynek során legalább négy ember életét veszítette, valamint tizenhárom ember megsérült – számolt be a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

Donyeck központja mellett – különös tekintettel a Donbasz Palace ötcsillagos szállodára – az ukránok Kalinyinszkij és a Budennovszkij körzeteket is többszörös kilövésű rakétarendszerekkel vették tűz alá.

A helyszínen egy orosz újságíró is életét vesztette, egy másik pedig megsérült.

Zaharova terrorista vadállatnak nevezte azokat, akik szilveszterkor ágyúzták Donyecket

 Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zaharova a Telegram csatornán reagált Donyeck szilveszter éjjeli ágyúzására, terrorista vadállatnak nevezve a kijevi rezsimet.

"Szilveszterkor a kijevi rezsim ágyúzta Donyecket. A tűz ismét polgári célpontokra irányult. Vannak halottak és sebesültek. Erre csak egy terrorista vadállat képes" - írta.

Az ukrán fegyveres erők közvetlenül az újév után tüzet nyitottak Donyeckre. Összesen 15 MLRS rakétát lőttek ki. A DPR vezetője ,  Denis Pushilin négy halottról és 13 sebesültről számolt be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató