2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Orbán Viktor: Vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek

„Vannak évek, amelyekben az a legjobb, hogy véget érnek. Így vagyunk mi 2023-mal” – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött új videójában, melyben összegzi december legfontosabb eseményeit.

A miniszterelnök a „hatlövetű” összeállításban kifejtette:

Sajnos a háborúnak nincs vége. Terrorveszély nő Európában és a migrációs nyomás is egyre nehezebb.

Orbán Viktor a magyar labdarúgás sikereiről is szólt. Sorozatban a harmadik Európa-bajnokságra jutott ki a magyar válogatott, amire a miniszterelnök így reagált:

Szép év lesz ’24!

Felidézte a török elnök legutóbbi budapesti látogatását is, és „Magyarország kiemelten fontos stratégiai szövetségeseként” említette Törökországot. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Törökország egy erős ország, és most már saját autómárkájuk is van, amiből hoztak is egy példányt. Vendégét egy rendkívül értékes lóvalajándékozta meg a magyar miniszterelnök.

Egy lóerő 435-ért cserébe. Csupa ilyen üzletet szeretnék kötni ’24-ben is

– mondta Orbán Viktor.

A videóban nemzetközi sajtótájékoztatójáról is beszélt, amiről elmondta, hogy nagy lehetőség számára, hogy kifejtheti az álláspontját a fontos kérdésekben. A nemrég megválasztott argentin elnökről is szólt.

Ilyet se láttam még (...) egy elnök, aki láncfűrésszel kampányol

– idézte fel a miniszterelnök, majd  hozzátette, hogy ez nem indokolatlan, mivel az ország inflációja száz százalék fölött is volt.

A december fő eseményeit összefoglaló videót Orbán Viktor azzal zárta, hogy

2024 egy reményteljes év lesz, feltéve, ha sikerül rendet vágnunk Brüsszelben, Trump elnök pedig győz, és elhozza nekünk a békét az ukrán háborúba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató