2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Ismét felállították Nagykovácsiban a keresztet

Augusztus végén ismeretlenek felgyújtották a Nagy-Szénás hegytetőn álló keresztet.

Most újra áll, természetesen a liberálisok már visítanak is...

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára – aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője – még októberben egy videóban mondta el, hogy a Nagy-Szénás hegyen hosszú ideje állt egy kereszt, amelyet vandálok felgyújtottak és feldaraboltak.

A politikus azt is közölte, a kormányhivatal már kiadta a szükséges engedélyeket, hogy a hegyen ismét felállítsák a keresztet, azonban vannak emberek, akik ezt nem szeretnék. Ide sorolta a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatóját, Füri Andrást, valamint a Nagykovácsi Természet és Környezetvédő Egyesület elnökét is. „Amiről itt szó van, és amit Füri András igazgató úr, a Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatója, és Vojczek Judit elnök asszony csinál, az a modern kori keresztényüldözés” – jelentette ki.

Füri időközben távozott a posztjáról

Füri András, a Duna–Ipoly Nemzeti Park igazgatója már régebb óta tervezte távozását a posztjáról, a Menczer Tamás államtitkárral is vitába keveredő, keresztényüldözéssel megvádolt vezető nem politikai tisztogatás áldozata lett.

Nagy-Szénás a Budai-hegység harmadik legmagasabb csúcsa, fokozottan védett, Európa diplomás terület. Füves teteje kedvelt kirándulóhely, az Országos Kéktúra is áthalad rajta.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató