2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A német mezőgazdasági miniszter szerint azért utálják őt a gazdák, mert török

Cem Özdemir: "Ö van a nevemben, tehát török gyökerekkel rendelkezem..."

Özdemir szövetségi mezőgazdasági miniszter (Zöldek) egy nemrégiben adott interjúban ismét rasszizmussal vádolja a német gazdákat. Ezúttal a megfogalmazása nem hagy kétséget afelől, hogy MINDEN gazdálkodót rasszistának tart.

A Funke Mediengruppe-nak (Westfalenpost, Berliner Morgenpost ...) adott interjúban Özdemir a gazdák tiltakozásáról és a gazdáknak a színes kormánykoalíció politikájával szembeni kritikájáról nyilatkozott. Azt mondta: "Ami a gazdákat illeti, azokban az években is voltak traktorblokádok, amikor az uniós agrárminiszterek egy az egyben elfogadták a gazdaszövetség követeléseit. A gazdáknak persze nehezebb dolguk van velem, mert én egy hármas kényszer vagyok:

Ö van a nevemben, tehát török gyökereim vannak, vegetáriánus, és zöld is vagyok".

Egyszerűbben fogalmazva: Özdemir úgy véli, hogy minden német gazdának gondja van vele, mert török gyökerei vannak!

Özdemir szavai ugyanakkor már régóta nehezen találnak utat a gazdatársadalomba. A török származású, zöldpárti, bevallottan vegetáriánus mezőgazdasági miniszter elfogadottsága enyhén szólva sem jellemző a termelők köreiben. Az ellenszenv nem Özdemir – Németországban egyébként rendkívül elterjedt - étrendjének és származásának szól, sokkal inkább annak, hogy a tárcavezető – pozíciójához képest szokatlanul - az elmúlt években többször is az agráriumot a legfőbb környezetszennyező ágazatként festette le megszólalásaiban, és különösen az állattartást illette kritikával.

"Tűnj el!"

A Habeck alkancellárt ért támadás után a mezőgazdasági minisztert is eligazították a német gazdák. 

Első nyilvános szereplésén, amióta hétfőn több százezer ember az utcára vonult, Özdemirt tegnap

"Tűnj el!"

kiáltásokkal fogadták szülőföldjén, Baden-Württembergben. A feldühödött tömeg percekig kifütyülte a zöld politikust.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató