2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Meztelenre vetkőztettek és a hideg utcán táncoltattak egy hajléktalant Pécsen

Letartóztattak két fiatalt, akik január 7-én hajnalban levetkőztettek, megaláztak, megvertek és kiraboltak egy hajléktalant Pécsen.

A Pécsi Járásbíróság január 9-én rendelte el a két férfi letartóztatását egy hónapra. Bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással gyanúsítják őket, olvasható a Pécsi Törvényszék oldalán.

A támadás áldozatául esett férfi egy korábbi munkabalesetben maradandó sérülést szenvedett. Január 7-én hajnalban enyhén ittasan aludt Pécs egyik füves részén.

Ekkor ment oda hozzá a két részeg fiatal, akik felébresztették és kérdőre vonták, miért alszik ott, majd pénzt követeltek tőle.

A férfi azt mondta, nincs pénze. A két fiatal ezután kiüríttette vele a zsebeit, majd levetették vele a nadrágját, amit az egyik fiatal átkutatott. Közben többször megrúgták, majd levetették vele a kabátjait és a melegítőfelsőjét is, emellett folyamatosan sértegették és fenyegették.

A férfi ruháiból 3 ezer forint került elő, amit a két fiatal elvett. Egyikük elrakta a férfi öngyújtóját is, ami a melegítőjéből került elő.

De még ekkor sem hagyták békén az embert. Tovább fenyegették, és arra kényszerítették, hogy teljesen meztelenre vetkőzzön, hiába mondta a férfi nekik, hogy nagyon fázik. A két részeg fiatal ezután utasításokat adott a férfinak, hogy hogyan táncoljon az utcán, majd kezükből kellett megenni különböző földről felszedett magokat. Ezután ököllel ütlegelték, rugdosták annyira, hogy a férfi koponyazúzódást szenvedett.

A két fiatal a hajléktalantól elrabolt pénzből aztán egy közeli boltban sört vett, és folytatta az ivást.

A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, azonban egyikükkel szemben más büntetőeljárás is folyamatban van.

Az ügyész, a gyanúsítottak és egyikük védője a bíróság határozatát tudomásul vette. A másik gyanúsított védőjének – aki az ülésen nem jelent meg –, az üléstől számított három napja van a fellebbezés bejelentésére.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató