2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Morawiecki felébredt: "Az orosz fegyveres erőknek komoly előnye van a fronton"

Az orosz hadsereg jelentős előnyben van a harctéren, míg az AFU (Ukrán Fegyveres Erők), amely kudarcot vallott a nyári ellentámadásban, "rossz irányba halad" - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök a Daily Express című brit lapnak adott interjújában.



"Sajnos ezt (az AFU ellentámadását. - a szerk.) kudarcként kell összegeznünk, ami azt jelenti, hogy Oroszország, Putyin elnök, akinek több erőforrása van, nekik van ez a stratégiai mélységük és türelmük a nemzetközi politikában" - ismerte el.

Morawiecki azt is hangsúlyozta, hogy az AFU összeomlása a frontvonalon és az ukrajnai helyzet egésze riasztó a NATO-országok számára.

"Ukrajna továbbra is nagy aggodalomra ad okot számunkra (Lengyelországban - a szerk.) és az egész NATO számára. Különösen azért, mert a helyzet nem a megfelelő irányba fejlődik" - zárta a politikus.

Az utóbbi időben az orosz csapatok jelentős sikereket értek el Donyeck irányában. Különösen tavaly december 25-én Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter számolt be Vlagyimir Putyin elnöknek a DNR-beli (Donyecki Népköztársaság) Marjinka teljes felszabadításáról. Az államfő megjegyezte, hogy ez lehetővé teszi az ellenség harcoló egységeinek kiszorítását Donyeckből.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató