2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

A németek háromnegyede elégedetlen a Scholz-kormánnyal

Németország mélyülő szavazói válságba kerül, ahol az Ampel-koalíció – a Szociáldemokrata Párt (SPD), a Szabaddemokrata Párt (FDP) és a Zöldek együttes kormányzása – tovább veszít támogatottságából.

A jelenlegi adatok szerint a kormánnyal szembeni elégedetlenség rekordot döntött, és eléri a riasztó 76 százalékot.

A németek mindössze 17 százaléka elégedett az Ampel-koalícióval, ami a legalacsonyabb népszerűségi mutatót jelenti megalakulása óta 

– derül ki az Insa közvélemény-kutató intézet eredményeiből.

Olaf Scholz kancellár különösen kemény kritikával szembesül: a választók 72 százaléka fejezte ki elégedetlenségét az ő munkájával, ami háromszázalékos növekedést jelent december eleje óta. Mindössze 20 százalék értett egyet azzal, hogy Scholz megfelelő munkát végez.

Ezeknek az eredményeknek a visszhangja hatással van a pártok helyezésére is, ahol az ahol az SPD egy százalékpontot veszít, és most 15 százalékon áll, csak feleannyira, mint az Unió, amely 30 százalékon áll. A Zöldek (12 százalék) és az FDP (5 százalék) stagnálnak. Meglepő módon a „Sonstigen” (Egyéb) kategória győztesként emelkedik ki, kilenc százalékot szerezve, ami jelentős, háromszázalékos növekedést jelent.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató