2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Trump szerint a harmadik világháború „közel van”

A világ még soha nem volt közelebb a harmadik világháború kitöréséhez - mondta Donald Trump volt amerikai elnök Iowában a támogatóinak.

"Nem hiszem, hogy valaha is olyan nagy veszélyben voltunk a harmadik világháború kirobbantásával kapcsolatban, mint most. És ahogy minden beszédemben kijelentem, meg fogom akadályozni a harmadik világháborút, ismerem ezeket az embereket"

- mondta.



A politikus szerint az Egyesült Államok az utódja, Joe Biden kormányzása alatt "gyenge és hatástalan állammá" vált, amelynek véleményét nem veszik figyelembe a világ színpadán.

"Biden súlyosan alkalmatlan. Az egyetlen dolog, amiben jó, az a választási csalás. Ők (demokraták. - a szerk.) jók a választási eredmények meghamisításában, és jók a politikai ellenfeleik üldözésében is. Semmi máshoz nem értenek" - hangsúlyozta a volt amerikai elnök.

Trump azt állította, hogy a harmadik világháború, ha kitör, nem a két ellenfél hadseregei és haditechnikája közötti szokásos csatatér lesz.

"Egyáltalán nem olyan lesz, mint az első és a második világháború. Azok szörnyűek voltak, de ez sokkal nagyobb lesz, megsemmisítő lesz"

- tette hozzá a politikus.

Korábban Trump azt mondta, hogy Joe Biden abban a helyzetben van, hogy az elnökválasztásig hátralévő időben megrendezze a harmadik világháborút és elpusztítsa Amerikát. Azt is megígérte, hogy "erővel" helyreállítja a békét a világban, ha ismét államfő lesz.

Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják. A közvélemény-kutatások szerint Donald Trump az egyértelmű favorit a republikánus párti előválasztásokon. Várhatóan Joe Biden hivatalban lévő elnökkel fog megmérkőzni. A felmérések szerint Trump jó eséllyel pályázik a 2024-es győzelemre.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató