2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Egyetlen doboz sörért kínzott halálra macskákat egy nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt, és indítványt tett a bűnügyi költség megfizettetésére is.

Az Ügyészség honlapján megjelent közlemény szerint egy 46 éves nógrádi férfi 2023. szeptember 12-én megkérte a társát, hogy

a háza padlásán lévő kölyökmacskákat „tüntesse el” – egyetlen doboz sörért cserébe!

A férfi felment a padlásra, nylonzacskóba tette a pár napos cicákat, majd a sörrel együtt hazament. A zacskó száját bekötötte, majd elment otthonról.

A vádlott szomszédja meghallotta a kétségbeesett nyávogást, és értesítette a rendőröket, valamint az állatvédőket. A rendőrök engedélyével a szomszéd egyik rokona átmászott a kerítésen és a tűző napon lévő zacskó száját kinyitotta. Ekkorra három kölyökmacska már elpusztult, kettő pedig életveszélyes állapotba került, ezeket az állatvédők orvoshoz szállították. Az életveszélyt az egyiküknél sikerült elhárítani, a másik orvoshoz vitt állat azonban ugyancsak elpusztult. A négy macska rendkívüli szenvedéssel pusztult el, esélyük sem volt a menekülésre – írta a közlemény.

A macskatulajdonost felbujtóként, társát pedig tettesként elkövetett, több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettével vádolta meg az ügyészség, és velük szemben elzárás büntetés kiszabására, valamint 124.444 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató