2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

A zuglói polgármester mellett kapott állást az MSZP korábbi elnöke

Nem dicsekedtek ugyan el vele, de már tavaly december óta a zuglói polgármester mellett dolgozik Tóbiás József, az MSZP korábbi elnöke. A volt pártelnök potom havi 850 ezer forintért látja el a munkáját, amely többi között kiterjed a “polgármester programjainak szervezésére és a polgármesteri kabinet belső kommunikációjának koordinálására is”. 

Tavaly december óta Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett dolgozik Tóbiás József, korábbi MSZP-s pártelnök, frakcióvezető – tudta meg a Telex. A hírt a Zuglói Önkormányzat is megerősítette. A korábbi pártelnök munkaviszonya határozott időre szól 2023. december 6-tól 2024. június 30-ig, a munkáltatója a polgármesteri hivatal.

Havonta bruttó 850 ezer forintért látja a munkáját, amely többi között kiterjed a polgármester programjainak szervezésére és a polgármesteri kabinet belső kommunikációjának koordinálására is. Tóbiás szervező és stratégiai feladatokat lát el, továbbá közreműködik „a polgármesteri kabinet feladatkörébe tartozó önkormányzati kezdeményezések lebonyolításában is”.

A Telex megkereste Tóbiást is, hogy az új munkájáról kérdezze, de a feladatairól bővebben nem kívánt nyilatkozni.

Tóbiás 1998 és 2019 között az MSZP országgyűlési képviselője, 2014 és 2016 között az MSZP elnöki és frakcióvezetői tisztségét is ellátta. A képviselőről 2019 nyarán derült ki, hogy az előző év őszétől a Kanári-szigetekről ingázik Budapestre, ahova azért költözött ki, mert „családjában egy, a gyermeke egészségét érintő előre nem látott élethelyzet alakult ki”. Később azt állította, hogy csak a családja költözött ki átmenetileg Tenerifére, ő maradt Magyarországon, és gyakran látogatja őket. Tóbiás 2019 októberében lemondott a parlamenti mandátumáról, és visszavonult a politikától.

(Ps)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató