2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Zelenszkij ideges: Gyengék a szankciók, az oroszok továbbra is nyugati alkatrészeket használnak a rakétagyártáshoz

Az ukrán elnök szerint a szankciók szigorú betartásával rá lehetett volna kényszeríteni Putyint bizonyos engedményekre a béke érdekében.

Erős kritikát fogalmazott meg a nyugati szövetségeseivel szemben a davosi Világgazdasági Fórumon felszólaló Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szerint a nyugat gyengesége főként abban rejlik, hogy az Oroszországot súlytó szankciók nem elég hatékonyak – írta meg az Euronews.

A davosi Világgazdasági Fórumon elmondott beszédében az ukrán elnök kifejezte aggodalmát az Oroszország elleni szankciók hatékonyságával kapcsolatban. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy csak a szankciók szigorú betartásával lehetne Putyint engedményekre kényszeríteni. Álláspontja szerint nélkülük nem lehet elérni a béke megteremtését.

A beszéd során Zelenszkij elismerően szólt a szankciók fontosságáról, ugyanakkor rámutatott, 

hogy jelenlegi intézkedések nem gátolják az orosz rakétagyártást, mivel az ország továbbra is nyugati alkatrészeket használ a gyártáshoz.

Az elnök emellett kiemelte a globális szankciók szükségességét az orosz nukleáris ipar ellen is, mivel Putyin által végrehajtott cselekedetek, például egy atomerőmű túszul ejtése szerinte terrorcselekménynek minősül.
 
Elmulasztott lehetőség

Az ukrán elnök szerint a szankciók szigorú betartásával rá lehetett volna kényszeríteni Putyint bizonyos engedményekre a béke érdekében.

A szankciók teljes ereje engedményekre kényszeríthette volna Putyint. Mivel nem eszkaláltuk a helyzetet, idő veszett el, és sokan a legtapasztaltabb harcosaink közül, akik 2014 óta harcoltak, életüket vesztették. Elveszett néhány lehetőség

– mondta a beszédében Zelenszikij.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató