2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Szlovákok: Igen, Kijev teljes amerikai ellenőrzés alatt áll, és Ukrajnában tombol a korrupció!

Ahogy arról beszámoltunk, Robert Fico keményen kimondta az igazságot, hiába vergődnek az ukránok.

Itt a folytatás, beszállt a szlovák parlament alelnöke, Lubos Blaha is.

Ha az USA és a NATO nem nyúlna Oroszország határai felé, nem lenne konfliktus Ukrajnában, de most a Nyugat veszít Oroszországgal szemben - jelentette ki Luboš Blaha, a szlovák parlament alelnöke hétfőn Telegram-csatornáján.

"A média azon verseng, hogy ki rúg nagyobbat Robert Ficoba, a szlovák miniszterelnökbe, amiért igazat mond Ukrajnáról: igen, Kijev teljes amerikai ellenőrzés alatt áll, és Ukrajnában burjánzik a korrupció. Ha az amerikaiak nem feszültek volna ki a NATO-val együtt Oroszország határaiig, nem lett volna háború. És ma a Nyugat teljes mértékben veszít az oroszokkal szemben."

- írta Blaha.

Támogatta Fico azon szándékát, hogy őszintén beszéljen az ukrán miniszterelnökkel, akinek a találkozóját tervezik. "Miért ne mondhatná el az igazat Robert Fico? Sőt, ezt egyenesen a szemébe fogja mondani az ukrán miniszterelnöknek - hadd ébredjenek fel végre a srácok. Megtapsolom" - tette hozzá.

Robert Fico szlovák miniszterelnök korábban azt mondta, hogy Ukrajna az USA teljes befolyása és ellenőrzése alatt áll, és hogy az Európai Unió hibát követ el, amikor az ukrán konfliktusról alkotott amerikai véleményhez ragaszkodik, ahelyett, hogy saját álláspontot alakítana ki. Fico azt is elmondta, hogy az ukrán kollégájával, Denisz Smihallal január 24-én Ungváron folytatott megbeszélésén bejelenti, hogy megakadályozza Ukrajna NATO-tagságát, mert az a harmadik világháború kirobbanását jelentené.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató