2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

“Nagyon régi harcostársak vagyunk az MSZP-ben” - Kunhalmi és Dobrev közösen mutatták be a moslék szolnoki polgármester-jelöltjét

A Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP és a Párbeszéd is a város alpolgármesterének, Györfi Mihálynak a polgármesterjelöltségét támogatja Szolnokon – jelentették be a három ellenzéki párt politikusai egy pénteki, online sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a jelöltet úgy mutatta be, mint akivel “nagyon régi harcostársak vagyunk az MSZP-ben”. Az országgyűlési képviselő kijelentette, hogy “egy ilyen autoriter rendszerben” fontos az együttműködés és az alpolgármester megteremti annak a feltételeit. Kunhalmi Ágnes leszögezte, hogy Györfi Mihály nagyon régóta küzd a saját környezetéért, igazi lokálpatrióta, érti a politikát és érti a szolnokiakat is.
 
Dobrev Klára, a DK EP-képviselője arról beszélt: van olyan polgármester, olyan politikus, aki úgy gondolja, az a dolga, hogy mindenhol a kormánypártot képviselje. Vannak azonban olyan politikusok, akik az emberek, például a szolnokiak képviseletét tartják a feladatuknak. A település jelenlegi vezetőjét, a Fidesz-KDNP-s Szalay Ferencet bíráló Dobrev Klára kijelentette, Szolnok és a szolnoki emberek megérdemlik, hogy Györfi Mihály személyében egy olyan politikus képviselje őket, aki mindennap küzd értük.

Béres András, a Párbeszéd politikusa rámutatott, hogy Györfi Mihály jelöltségét a civilek és sok párt is támogatja. Györfi Mihály nemcsak szimpatikus, de a Párbeszéd számára azt is bizonyította, hogy alkalmas a város vezetésére – tette hozzá.
 
Az utolsóként felszólaló Györfi Mihály önmagáról azt mondta, hogy baloldali, de amióta kinevezték alpolgármesterré, minden szolnokit szolgál. Bejelentette, hogy pozitív kampányt folytat majd. Itt a lehetőség megoldani a szolnoki emberek problémáit – hangsúlyozta a politikus, aki leszögezte, hogy szeretné a legtöbbet tenni a városért.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató