2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Szerelmi bánattal magyarázta tettét a férfi, aki felgyújtott kilenc keresztet Máriapócsnál

Vádat emeltek egy 42 éves férfi ellen, aki kilenc alkalommal gyújtott fel és vert szét út menti kereszteket Máriapócs környékén - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a büntetlen előéletű férfi 2022-ben "anyagi problémákkal és szerelmi csalódással küzdött, és dühét az út menti feszületeken vezette le".

Azt írták, sorra kereste fel a Máriapócs környéki kereszteket, köztük egy úti ikont is, azokat benzinnel leöntötte és felgyújtotta.

Volt, amelyiket bottal ütötte, így rongálási kárt is okozott. Szilágyi László sajtószóvívő közleményében hozzátette, a férfi a cselekedeteit gyakran időzítette vallási ünnepekhez, például Szent Miklós napjához, karácsonyhoz és nagyszombathoz. A vádlott három helyszínt keresett fel összesen kilenc alkalommal, a legutóbb 2023. április 8-án gyújtott fel feszületet.

A tájékoztatás kitér arra is, hogy a férfi cselekményével három sértettnek több százezer forint kárt okozott, ugyanis az érintett feszületek magánszemélyek tulajdonában állnak. Az ügyészség a gyújtogatót három rendbeli, vallási tisztelet tárgyának megrongálásával elkövetett rongálás bűntettével vádolja.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató