2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Spanyolországban a tiltakozó gazdák több tucat utat zártak el (Videók)

 Az RTVE jelentése szerint a traktorokon tiltakozó spanyol gazdák országszerte utakat zártak el az európai mezőgazdasági szektor válsága miatt.


A tévécsatorna szerint a gazdálkodók jobb munkakörülményeket és a zöld politika módosítását követelték ezen a területen, akadályozták a forgalmat az autópályákon Barcelonában , Tarragonában, Kasztília-La Mancha, Valencia, Aragónia, La Rioja, Murcia és más régiókban.

Így a gazdálkodók blokkolták a forgalmat a Valenciába vezető északi körgyűrűn, valamint több kulcsfontosságú szomszédos autópályán. Ezek a korlátozások a városba vezető keresztirányú bekötőutak összeomlásához vezettek.

A malagai gazdák és állattenyésztők viszont traktorokkal és teherautókkal blokkolták a város kikötőjének bejáratait.

A múlt héten Spanyolország három fő mezőgazdasági szakszervezete bejelentette, hogy csatlakozni fognak a sok európai országban a mezőgazdasági válság miatt egyre növekvő számú tüntetéshez. A gazdálkodók úgy érzik, hogy meg kell küzdeniük egy olyan deregulált piaccal, ahol a harmadik országokból származó import alacsony áron termel, ami negatív hatással van az EU-ban és Spanyolországban előállított termékek értékesítésére.

Szerintük az Európai Unió továbbra is új szabadkereskedelmi egyezményeket köt harmadik országokkal, ami az egész EU-ban súlyosbítja a gazdálkodók és az állattenyésztők problémáit. A szakszervezetek követelték a Mercosur államokkal , Új-Zélanddal, Chilével, Kenyával, Mexikóval, Indiával és Ausztráliával folytatott tárgyalások megbénítását.

Emellett a spanyol gazdálkodók azt szeretnék, ha Madrid az Európai Bizottsággal (EB) közösen erősítené meg az ellenőrzést a marokkói határon, hogy az ebből az országból származó mezőgazdasági termékek behozatala megfeleljen a szabadkereskedelmi egyezményben rögzített belső uniós előírásoknak és vámtarifáknak.

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató