2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Már gyanúsított a HÉV-en fiatal lányt zaklató ukrán Yosyp T. (Йосип T.), aki bíróságon felel tettéért

Garázdasággal gyanúsították meg a Pest vármegyei rendőrök a 41 éves Yosyp T.-t, aki február 4-én ittasan egy fiatal lányt zaklatott a Kerepes felé tartó HÉV-en. Úgy tudjuk, beismerte, hogy fogdosta a lányt, aki tiltakozott, mire Yosyp T. káromkodva szájon nyalta.

Emlékezetes, három részeg ukrán férfi molesztált egy 21 éves lányt a gödöllői HÉV-vonalon. A lány édesapját riasztotta telefonon, aki Kerepesen várta gyermekét. Az ukrán molesztálók is leszálltak, egyikük szóváltásba keveredett az apával, állítólag meg is ütötte őt, mire az apa sniccerkéssel nyakon szúrta az ukránt. Az apát őrizetbe vették a rendőrök, mivel életveszélyt okozó testi sértés kísérletével gyanúsítják. A nyakszúrás épphogy elkerülte az ütőeret.  Az apát kihallgatása után még vasárnap szabadon is engedték az őrizetből.

A nyomozók azóta vizsgálják, hogy az ukránok milyen mértékben felelősek garázdaság miatt. Az eddigi adatok szerint Yosyp T. megalapozottan gyanúsítható garázdaság elkövetésével, amivel meg is gyanúsították.

Az ukrán férfi beismerte, hogy molesztálta a lányt. Fogdosta mindkét combját és miután ellenkezett, káromkodva fenyegette őt és családját, majd szájon nyalta. A megrettent lány mozdulni sem mert, mivel Yosyp T.-n kívül még két szintén ittas ukrán ott ült a közelében. Telefonálni azonban tudott, így riasztotta az édesapját.

A molesztáló azt is beismerte, hogy munkatársaival legalább egy üveg bort megittak, mielőtt az Örs vezér terén felszálltak a HÉV-re. Állítja: nem volt részeg, csak spicces.

Elítélése esetén vélhetően nem fogják kiutasítani az országból, tekintettel az orosz-ukrán háborúra.

A férfi katonakorú, egészséges. Otthon azonnal besoroznák és a frontra vinnék. Az ítélkezési gyakorlat szerint felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik.

Az apa ellen továbbra is életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt folyik a nyomozás.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató