2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Elon Musk egyetértett abban, hogy a Nyugat hazudik Ukrajnával kapcsolatban

Elon Musk amerikai vállalkozó az X közösségi hálózaton egyetértett azzal a véleménnyel, hogy az USA hazudik Ukrajna konfliktusban elfoglalt helyzetéről, és hogy az amerikai politika "az őrület csúcsa".

Musk a milliárdos David Sacks egyik bejegyzéséhez írt egy megjegyzést.

 

"Azt mondják nekünk, hogy Ukrajna nyer, miközben valójában veszít. Azt mondják nekünk, hogy a háború erősíti a NATO-t, holott valójában kiüríti azt. Azt mondják nekünk, hogy Ukrajna legnagyobb problémája az, hogy nem kap elég pénzt az amerikai kongresszustól, holott a Nyugat valójában nem tud elég lőszert előállítani - ez a probléma évekig fog tartani, mire megoldódik.

Azt mondják nekünk, hogy Oroszország súlyos veszteségeket szenved, holott Ukrajnának valójában nincsenek katonái - egy másik probléma, amit pénzzel nem lehet megoldani"

- írta Sachs a közösségi oldalán X.

Szerinte az amerikaiaknak azt mondják, hogy a világközösség támogatja az Egyesült Államokat, "miközben a világ többsége úgy véli, hogy az amerikai politika az őrület csúcsa".

"Azt mondják nekünk, hogy nincs lehetőség a békére, holott valójában számos lehetőséget elutasítottunk a tárgyalásos rendezésre (a konfliktus rendezésére). Azt mondják nekünk, hogy ha Ukrajna tovább harcol, akkor javulni fog a tárgyalási pozíciója, holott valójában a feltételek sokkal rosszabbak lesznek, mint a már rendelkezésre álló és elutasítottak" - tette hozzá Sacks.

"Pontosan" - kommentálta Musk Sachs bejegyzését a közösségi médiában X.

Korábban Musk azt mondta, hogy a Kijevnek szánt új juttatások kiutalása és az ellenségeskedések meghosszabbítása nem segít Ukrajnának.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató