2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Putyin: Oroszország toleráns a homoszexuálisokkal, amíg azok békén hagyják a gyerekeket

Oroszország valójában toleráns a nem hagyományos szexuális irányultságú emberekkel szemben, amíg nem céloznak meg gyerekeket, vagy nem fitogtatják identitásukat – mondta Vlagyimir Putyin elnök kedden.



Az elnök az “Erős ötletek az új időkre” című fórum látogatói előtt beszélt, amelyet az orosz állam által támogatott Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége szervez évente.

“Mi meglehetősen toleránsak vagyunk a nem hagyományos szexuális irányultságú emberekkel szemben. Csak nem hivalkodunk vele, és nem hisszük, hogy helyes lenne hivalkodni vele. Hagyjuk, hogy mindenki – a felnőttek – úgy éljenek, ahogy akarnak. Senki nem korlátozza őket semmiben” – jelentette ki Putyin, kifejtve, hogy alapvetően csak néhány szabály korlátozza az LMBTQ közösséget az országban.

Ami a gyerekeket illeti, már sokszor mondtam:

“NE NYÚLJATOK A GYEREKEKHEZ. ENNYI. EZ AZ ELSŐ. A MÁSODIK PEDIG AZ, HOGY MI MINDENEKELŐTT EGY OLYAN ÁLLAM VAGYUNK, AMELYET A HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEK VEZÉRELNEK.”

Az elmúlt néhány évben Oroszország fokozatosan szigorította az általa “LMBT-ideológiának” nevezett ideológia terjedése ellen irányuló jogszabályait. A törekvés 2013-ban kezdődött, amikor is betiltották az említett propaganda terjesztését kiskorúak körében.

A tilalmat 2022 decemberében megerősítették, amikor egy új jogszabály jelentős pénzbírságokat vezetett be mindazokra, akiket bűnösnek találtak a “nem hagyományos szexuális kapcsolatok”, a pedofília és a transzneműség népszerűsítésében kiskorúak és felnőttek körében egyaránt.

Tavaly év végén az orosz legfelsőbb bíróság betiltotta a “nemzetközi LMBT-közéleti mozgalmat”, szélsőségesnek minősítve azt. A tiltás az orosz igazságügyi minisztérium által benyújtott keresetből eredt, amely arra hivatkozva kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy a mozgalom “társadalmi és vallási viszályra való felbujtásban” vett részt, valamint nem részletezett “szélsőséges vonásokat” mutat.

A szélsőséges minősítést több nyugati jogvédő csoport élesen bírálta, azzal érvelve, hogy az “abszurd” és homályos, és hogy “katasztrofális” hatással volt az oroszországi LMBTQ-közösségre. Bármely csoport felvétele Oroszország “szélsőséges szervezetek” listájára gyakorlatilag betiltja minden tevékenységüket és betiltja az összes kapcsolódó szimbólumukat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató