2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Rendőrök verték a tüntető gazdákat Madridban (Videó)

Összecsapásokra került sor szerdán Madridban a tiltakozó spanyol gazdák és a rendőrség között - jelentette a RIA Novosztyi tudósítója.


A rendfenntartók megpróbálták elállni az utat a mezőgazdasági minisztériumhoz, amelyet az európai agrárszektor válsága elleni tiltakozás végpontjául választottak. Válaszul a gazdák sörösdobozokkal dobálták meg a rendőröket.

Az összecsapások következtében a tüntetőknek sikerült áttörniük az utat, és a traktorok eljutottak a hivatal épületéhez. Az agráriusok azt mondják, hogy addig nem hagyják el a spanyol főváros központi utcáit, amíg a kormány ki nem ad egy nyilatkozatot.

Korábban írtuk, hogy Spanyolország legnagyobb tiltakozó akciójának részeként több száz traktorból álló oszlopok kezdtek el özönleni Madrid központjába. Ezzel párhuzamosan több ezer, fényvisszaverő sárga mellénybe öltözött mezőgazdász gyűlt össze a Puerto de Alcala előtt. Az egész fővárosban zajló tiltakozások miatt a város forgalmát részben lezárták. 

A spanyol gazdák traktorokkal már a 16. egymást követő napon blokkolják az utakat országszerte. A tüntetők több pénzt követelnek az aszály elleni küzdelemre, jobb munkakörülményeket, tisztességes árakat termékeikre, a mezőgazdasági gázolajra vonatkozó adókedvezmények megőrzését és az európai agrárpolitika módosítását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató