2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Először nyitják meg a nagyközönségnek a Biodómot az Állatkertben

Március 1-től Fénydóm néven magyar és külföldi fényművészek egyedülálló alkotásai láthatók a Fővárosi Állat- és Növénykert Biodómjában. A kiállítás különlegessége, hogy a nagyközönség először járhatja be teljes egészében a Biodóm belső tereit.

A több mint két héten át nyitva tartó fényművészeti tárlat kifejezetten a Biodóm tereibe megálmodott, helyspecifikus fényművészeti és audiovizuális installációkat vonultat fel, amelyek mindegyikét valamilyen természeti jelenség inspirálta – közölte az állatkert.

A közlemény szerint az építészeti szempontból is különleges létesítmény belső tereiben hazai és külföldi fényművészek több száz intelligens lámpával, projektorokkal, nagy teljesítményű diavetítő berendezésekkel életre keltett alkotásai teremtenek egyedülálló fénykörnyezetet.

A szervezők szerint az alkotások nemcsak egyediek, de a különleges helyszín miatt minden más hasonló bemutatónál izgalmasabb látványt nyújtanak. Erre a cápák számára tervezett, hárommillió literes óriási akvárium a legjobb példa, amely maga is varázslatos fényművészeti alkotássá lényegül át.

A Fénydóm művészi projekt az INOTA kortárs audiovizuális fesztivál programját is szervező COLLOC Productions és a Centrum Production kezdeményezése, amelyhez partnerként csatlakozott a monumentális fényfestéseiről ismert LaLuz Visuals és a nemzetközi hírű fényművész, Karl Kola is.

A Fénydóm megrendezése is része a fővárosi állatkert azon törekvésének, hogy a Biodóm területét a beruházás szüneteltetésének ideje alatt is hasznosítsa különféle, az intézmény hivatásával és szellemiségével összeegyeztethető, a speciális építményben műszakilag is megvalósítható események befogadásával – áll a közleményben.

A Fénydóm március 1-től 17-ig látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykerthez tartozó Biodómban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató