2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Húsz évig tartotta Demszky Gábor a gyermekotthon élén a pedofíliáért elítélt V. Jánost

Bár előszeretettel akarják V. Jánost is a kormánypártok nyakába varrni, ahogyan ezt a szocialistáktól “örökölt” Kaleta Gábor kapcsán is tették, érdemes megnézni, hogy mikor és kik által került gyerekek körébe a bicskei gyerekotthon elítélt igazgatója. Igen, jól gondolja a kedves olvasó, ő is a szocialisták hagyatéka, hiszen Demszky Gábor húsz éven át tartotta őt a gyermekotthon élén. Most pedig úgy tesznek, mintha fogalmuk sem lenne róla, hogy ki. 

A Magyar Nemzet járt utána V. János múltjának és kiderült, hogy az SZDSZ-közeli Magyar Hírlap hasábjain már 1991-ben méltatták, ő pedig valamiért az Élet és Irodalomban mondott köszönetet az általa irányított otthon szponzorainak 1995 decemberében.



 
„A Mi Mini-hőmérőink” címmel közölt írást 1991. október 15-én a liberális Magyar Hírlap a fiatalkorúakról. Ebben egyebek közt azt írták, hogy „Nem izzadságszagú kirándulások kellenek ezeknek a srácoknak, s nem unalomba fulladt, ám magasröptűnek ítélt irodalmi délutánok.

Vásárhelyi János igazgató úr Bicskén, a Kossuth Zsuzsa általános iskolai intézményben például fákat ültet közösen a gyerekekkel.
 
Télen korcsolyapályát, az összefirkált szobák falait közösen meszelik ki, s ha elmegy a szülő a suliba érdeklődni, hogyan működik deviáns csemetéje, hát azt mondja az igazgató:

Jaj, anyuka, (apuka), ez a gyerek nem rossz! A minap is kinyitotta előttem az ajtót, s előre engedett! Csak tudja, kérdezni kellene tőle sokat, s meghallgatni a válaszát!

 

DEMSZKY TARTOTTA A SZÉKÉBEN

Az idézett illető a V. Jánosként hírhedtté vált bicskei pedofil igazgató, akit Demszky Gábor 1990-től 2010-ig, húsz éven át folyamatosan egy gyermekotthon élén tartott. A baloldali kormányzás idején annak ellenére sem mozdították el, hogy tudható: ekkoriban már több bűncselekményt elkövetett. Ahogy arról az ATV még 2017-ben írt, V. János

2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket.

1995 decemberében Vásárhelyi János valamilyen oknál fogva a balliberális Élet és Irodalomban köszönte meg a szponzoroknak hogy „a bicskei Batthyány-kastély visszatérő vendégeként adott ajándékkoncertet a Stella Kamarakórus az öreg falak között a Mentsvár Alapítvány által működtetett iskola és gyerekotthon 160 szeretetre éhes ifjú lakójának.”https://magyarnemzet.hu/belfold/2024/02/orban-viktor-interjut-ad-a-radioban-kovesse-nalunk-eloben-video

A BALOLDAL KINEVEZTE

1995. augusztus 3-án a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy

Schiffer János főpolgármester-helyettes szerdán a budapesti Városházán átadta az 1995/96. tanévtől érvényes intézményvezetői megbízásokat a fővárosi fenntartású nevelési-oktatási intézmények igazgatóinak.

A balliberális városvezetés kinevezettjei között ott volt Vásárhelyi János is.

Még 2016-ban az RTL Klub „Házon kívül” című műsorában volt szó arról, hogy a Fővárosi Gyermek- és Ifjúságvédelmi Intézet volt vezetője szerint már az 1990-es évek elején felmerült, hogy Vásárhelyi szexuálisan közeledhetett a nevelésére bízott kiskorú fiúkhoz, vizsgálatot is indítottak az ügyben, de a megkérdezett gyermekek nem mertek beszélni az átélt traumákról.

Végül Vásárhelyi ellen csak a kormányváltás után, 2011-ben indult nyomozás, amely akkor még a vallomások visszavonásával végződött. Az igazgatót 2016-ban függesztették fel, és ahogy a Magyar Nemzet február 9-én megírta, a büntetőeljárás során kiderültek a férfi homoszexuális hajlamai is. Erről azonban, csakúgy, mint Vásárhelyi Demszkyék általi folyamatos kinevezéseiről, a balliberális média hallgat. Sőt, Gyurcsány Ferencék az ügyben tüntetést is szerveznek, miközben Gyurcsányék is részt vettek a Demszky mögötti koalícióban.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató