2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Kamu Geri: "Ruszkik haza"

A mai tüntetésen felszólalt Budapest alkalmatlan főpolgármestere is.

Együtt vonult át a tüntetőkkel a Városháza parktól az orosz követség közelében felállított színpadhoz. Természetesen mndezt jól dokumentálta közösségi felületén.

Beszédét a követség előtt az alábbi felütéssel kezdte:

Ruszkik haza!

Rövid beszédében elmondta, hogy 14 éves volt, amikor legutóbb a „Ruszkik, haza!” kifejezést kiabálta Debrecenben, miközben ledöntötték a Lenin-szobrot. Elmondta, nem gondolta, hogy ezt még valaha kiabálni fogja.

Szerinte most minden magyarnak ezt a mondatot kellene hangsúlyozni. Lehet, hogy hitvány kormányunk van, de mi nem vagyunk hitvány nemzet – mondta Karácsony.

Elmondta, hogy több ukrán településen is járt, és látta, milyen hatással van a háború az emberekre. „Szégyelljük Magyarország kormányát. Nem az agresszor, hanem az áldozat oldalára kell állni” – hangsúlyozta.

Karácsony elmondta, Budapest szabad város, és mindenkinek ezt a szabadságot követeli. „Nekünk is van mit veszítenünk a szabadságunkból, mert Putyin egyik legfontosabb európai tanítványa ezt a várost is fojtogatja.” A főpolgármester elmondta, egyszerre üzent Putyinnak és tanítványainak, hogy Budapest nem enged sem a saját, sem mások szabadságából.

Mutatjuk a hungarofóbok vergődését.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató