2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Öt szlovák drukker kerülhet börtönbe a Fradi elleni tavalyi botrány miatt

A Slovan Bratislava szurkolói a pozsonyi BL-selejtezős mérkőzésen követtek el bűncselekményt. Ha nem fizetik be a kiszabott pénzbírságot, akár börtönbe is kerülhetnek.

A Bajnokok Ligája 2022-23-as kiírása selejtezőjének második fordulójában találkozott egymással a magyar és a szlovák bajnokcsapat. Utóbbi csapat 2-1-es budapesti sikere után a Fradi a szlovák fővárosban szenzációsan játszva 4-1-re győzött és továbbjutott. A találkozó azonban nem csak a zöld-fehérek sima sikere miatt kerülhetett be a hírekbe, a lefújás után ugyanis több hazai drukkert is őrizetbe vett a rendőrség.

Ellenük tiltott önkényuralmi jelképek birtoklása és nyilvános népszerűsítése miatt indult eljárás, a szlovák Büntetőbíróság pedig most meg is hozta a határozatát

- erről a Nemzeti Sport Online számolt be a szlovák sport.sk cikke alapján.

Az ítéletbe kiemelik, hogy a cselekmény súlyát növeli, hogy "mindkét csapat játékosai, a játékvezetői stáb, az újságírók, a szervezők és a stadion többi nézője is láthatta, hogy néhány szurkoló kifejezte szimpátiáját a náci ideológia és a Schutzstaffel (SS-egységek) iránt".

A Slovan Bratislava öt szurkolója beismerte tettét, amit a vádalku alapján bűncselekménynek minősítettek, ezért az öt személyt fejenként 300 euróra (kb. 117 ezer forint) bírságolták, amit, ha nem fizetnek be, fél évre rács mögé kerülhetnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató