2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Lázár János szerint a halálbüntetés sem lenne túlzó a bicskei pedofil-ügyben

Lázár János építési és közlekedési miniszter a március elsejétől érkező új tarifarendszerről tartott sajtótájékoztatót, amely szerinte új időszámítás lesz a magyar közlekedés ügyében. Lázár Jánost újságírók a kegyelmi ügyről is kérdezték, így a miniszter kifejtette a véleményét Vásárhelyi János börtönbüntetéséről is, ami helyett szerinte a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként.

A minisztert arról kérdezték, nem gondolja-e, hogy bocsánatot kell kérnie K. Endre kegyelmi ügye miatt, erre Lázár János azt felelte, hogy Novák Katalin bocsánatkérése elegendő volt, mert köztársasági elnökként az egész országot képviselte.

Elmondta ugyanakkor, hogy dühös, mert az ügyet sokkal jobban meg kellett volna torolni.

Kifejtette, hogy szerinte ebben az ügyben még a halálbüntetés is felmerülhetne opcióként és úgy véli, a bírót is meg kellene kérdezni, hogy Vásárhelyi miért csak 10 évet kapott, amikor 25-öt is kaphatott volna.

K. Endre házi őrizetéről úgy vélekedett, hogy az túl hamar következett be és a volt igazgatóhelyettesnek is börtönben lenne a helye, „nem a presbiterségen”. Balog Zoltán ügyéről annyit mondott el a miniszter, hogy arról majd az egyház dönt. Kifejtette továbbá, hogy megrázta a hír, mert Balog számára „emberi és erkölcsi értelemben is oszlop”.

A miniszter arról is kifejtette a véleményét, hogy Demszky Gáborék úgy nevezték ki a bicskei igazgatót, hogy tudtak a homoszexualitásáról, ez pedig szerinte számos kérdést vet fel, mint mondta, vitát kell folytatni arról, hogy homoszexuális ember vezethet-e gyermekvédelmi intézményt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató